Privacy- & cookiebeleid


Over ons privacybeleid

Minimalistische Mondmaskers (ByANOUK gcv) geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website van Minimalistische Mondmaskers en de daarop ontsloten dienstverlening door ByANOUK gcv.

Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens. Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Over de gegevensverwerking

Hieronder kan u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

Shopify

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Shopify. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Shopify heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Shopify is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Shopify is een gecertificeerde verwerker van creditcardgegevens. Shopify maakt gebruik van cookies om technische informatie te verzamelen met betrekking tot uw gebruik van de software, er worden geen persoonsgegevens verzameld en/of opgeslagen. Shopify behoudt zich het recht voor om verzamelde gegevens binnen het eigen concern te delen om de dienstverlening verder te verbeteren. Shopify houdt rekening met de geldende wettelijke bewaartermijnen voor (persoons)gegevens. Het EU/US Privacy Shield is van toepassing, uw gegevens worden mogelijk in de Verenigde Staten verwerkt.

Webhosting

Wij nemen webhosting- en emaildiensten af van MijnDomein. MijnDomein verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. MijnDomein heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. MijnDomein is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht. Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van . Deze partij heeft passende
technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk.

Mollie

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Doel van de gegevensverwerking

Algemeen doel van de verwerking

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om - anders dan op uw verzoek - op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Automatisch verzamelde gegevens

Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan ByANOUK gcv op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.

Uw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

Rectificatierecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.

Recht op overdraagbaarheid

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten

U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van ByANOUK gcv. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.

Cookies

Wat zijn cookies?

Een cookie is een kleine hoeveelheid informatie die wordt gedownload naar uw computer of apparaat wanneer u bepaalde websites bezoekt. Minimalistische Mondmaskers gebruikt een aantal verschillende cookies op de website, waaronder strikt noodzakelijke, prestatie-, reclame- en socialemedia- of contentcookies.

Cookies maken uw browse-ervaring beter door de website uw acties en voorkeuren te laten onthouden (zoals inloggen en regioselectie). Dit betekent dat u deze informatie niet telkens opnieuw hoeft in te voeren als u terugkeert naar de site of tussen pagina's bladert. Cookies geven ook informatie over hoe mensen de website gebruiken, bijvoorbeeld of ze de website voor het eerst of regelmatig bezoeken. 

Wat doen cookies en waarom?

Sommige cookies zijn nodig zodat u onze website kunt bekijken, de functies te gebruiken en toegang te krijgen tot beveiligde gebieden. Het gebruik van deze cookies is essentieel om de website te laten werken. Zo maken we gebruik van user-input cookies om de duur van een sessie bij te houden en om de input van de gebruiker te houden bij het invullen van formulieren met meerdere pagina's.

We gebruiken ook functionele cookies om de keuzes die u hebt gemaakt of de informatie die u hebt verstrekt, zoals uw gebruikersnaam, taal of de regio waarin u zich bevindt, te onthouden. Hierdoor kunnen wij uw website-ervaring specifiek op uw voorkeuren afstemmen. Verificatiecookies zijn bijvoorbeeld functionele cookies die worden gebruikt voor de duur van een sessie (of permanent, als u akkoord gaat met de 'onthoud mij'-functie), zodat gebruikers zich kunnen verifiëren bij volgende bezoeken of om toegang te krijgen tot geautoriseerde content op de verschillende pagina's. De functionele cookies die we gebruiken, omvatten:

  • Gebruikersgerichte beveiligingscookies om misbruik van verificaties te detecteren voor een beperkte aanhoudende periode, zoals herhaalde mislukte aanmeldingspogingen. Deze cookies zijn ingesteld voor een betere beveiliging van de service.
  • Cookies voor het afspelen van multimedia-inhoud (flashcookies) worden gebruikt voor de duur van een sessie om technische gegevens op te slaan die nodig zijn om video- of audio-inhoud af te spelen (bijv. beeldkwaliteit, netwerkkoppelsnelheid en bufferparameters).
  • Cookies voor load balancing-sessies worden gebruikt voor de duur van de sessie om dezelfde server in de pool te identificeren, zodat de load balancer de gebruikersverzoeken op de juiste manier kan doorsturen.
  • Permanente cookies voor de aanpassing van de gebruikersinterface worden gebruikt om de voorkeur van een gebruiker op te slaan wat betreft een service op alle webpagina's.

Minimalistische Mondmaskerslegt zich op de gebruikerservaring toe en we gebruiken veel tools om ons te helpen onze website en ons handelsplatform te verbeteren. Hiervoor gebruiken we cookies voor rapportage en analytics om informatie te verzamelen over hoe en hoe vaak u onze website of de webwinkel van onze merchants gebruikt. Deze cookies verzamelen alleen informatie voor statistische doeleinden en gebruiken alleen pseudonieme cookie-identificatiemiddelen die u niet direct identificeren. De prestatiecookies die we gebruiken, omvatten:

  • First party analytics cookies: we gebruiken deze cookies om het aantal unieke bezoekers te schatten, om onze websites en de websites van onze merchants te verbeteren en om de meest gezochte woorden in zoekmachines te detecteren die naar een webpagina leiden. Deze cookies worden niet gebruikt om uw te targeten met online marketing. We gebruiken deze cookies om te ontdekken hoe onze websites en de websites van onze merchants presteren en om relevante verbeteringen aan te brengen om uw browse-ervaring te verbeteren.
  • Third party analytics cookies: we gebruiken ook Google Analytics en andere externe aanbieders van analytics die hieronder worden vermeld om te meten hoe gebruikers met de inhoud van onze website omgaan. Deze cookies 'onthouden' wat onze gebruikers op vorige pagina's hebben gedaan en hoe ze met de website hebben gecommuniceerd. Voor meer informatie over Google Analytics gaat u naar de informatiepagina van Google. Voor instructies over hoe u zich kunt afmelden bij Google Analytics, zie hieronder.

Ten slotte worden sociale en inhoudscookies geplaatst door veel sociale media plug-ins (zoals de Facebook-vind-ik-leuk-knop), en andere tools bedoeld om de inhoud op een website aan te bieden of te verbeteren (bijvoorbeeld diensten waarmee videobestanden kunnen worden afgespeeld, of die secties voor opmerkingen maken). We integreren deze modules in ons platform om de ervaring van het browsen en de interactie met onze websites te verbeteren. Let op dat sommige van deze diensten van derden cookies plaatsen die ook worden gebruikt voor zaken als gedragsadverteren, analytics, en/of voor marktonderzoek.

Shopify

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Shopify. Vedere informatie over de cookies die via dit platform geplaatst worden kunnen gevonden worden op https://www.shopify.nl/legal/cookies

Google Analytics

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken.

Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij verzamelen informatie over uw surfgedrag en delen deze gegevens met Google. Google kan deze informatie in samenhang met andere datasets interpreteren en op die manier uw bewegingen op het internet volgen. Google gebruikt deze informatie voor het aanbieden van onder andere gerichte advertenties (Adwords) en overige Google-diensten en producten.

Hoe lang blijven cookies op mijn computer of mobiele apparaat staan?

De tijd dat een cookie op uw computer of mobiele apparaat staat, hangt af van de vraag of het een “permanente” of “sessie”-cookie is. Sessiecookies blijven bewaard totdat je stopt met browsen en permanente cookies blijven totdat ze verlopen of worden verwijderd. Het merendeel van de cookies die wij gebruiken zijn persistent en vervallen tussen 30 minuten en twee jaar na de datum waarop ze worden gedownload naar uw apparaat. Zie het onderstaande gedeelte over hoe je cookies beheert voor meer informatie over het verwijderen ervan voordat ze verlopen.

Hoe beheer ik cookies?

Je kunt cookies op verschillende manieren beheren. Houd er rekening mee dat het verwijderen of blokkeren van cookies een negatieve invloed kan hebben op uw gebruikerservaring en dat delen van onze website mogelijk niet meer volledig toegankelijk zijn.

De meeste browsers accepteren cookies automatisch, maar je kunt kiezen of je ze wel of niet accepteert in je browserinstellingen. Je vindt deze doorgaans in “Tools” van je browser of in het menu “Voorkeuren”. Voor meer informatie over hoe je je browserinstellingen wijzigt of cookies blokkeert, beheert of filtert , vind je in het helpbestand van je browser of via www.allaboutcookies.org.

Veel van de advertenties van derden en andere volgservices die je hierboven ziet, bieden je de mogelijkheid om je af te melden voor hun volgsystemen. Meer informatie over de data die zij verzamelen en hoe je je kunt afmelden, vind je via deze links naar het privacybeleid.

Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.

Contactgegevens

Contactpersoon: Anouk Taeymans

ByANOUK gcv
Th. Roucourtstraat 28
Berchem 2600
België

info@minimalistischemondmaskers.com